МИЛЕ СТОЈАНОВКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КУМАНОВО

МИЛЕ СТОЈАНОВКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КУМАНОВО


Градоначалникот на Општина Куманово Зоран Дамјановски денеска го прими параолимпиецот Миле Стојановски.Поводот за средбата, е олимпијадата во Лондон, за која Стојановски ќе помине 3.500 илјади километри со количка. По поминати 14 држави заедно со неговиот тим на 27 јули треба да пристигнат во Лондон. Куамново е последниот град од земјава кој овој тим го посети, пред да замине. Од Градоначалникот и општината доби подршка за неговиот храбар потег, за самоувереноста и амбициозноста. По патот ќе се сретне со македонските амбасадори низ земјите во кои ќе помине, а подршка има и од Мекедонците кои живеат таму.Борецот за правата и интересите на стоте илјади Македонци со хендикеп , во Лондон ќе биде пречекан од принцот Мајкл од Кент.