Мирен граѓански протест против Водостопанство поради проблемот со дотур на вода


Денеска во 11 часот на плоштадот се оддржа мирен граѓански протест против Водостопанство Кумановско/Липковско Поле а воедно и Владата на РМ поради саботирање на додатниот дотур на вода до градскиот водовод кој е потребен во овие летни денови за да жителите на повисоките зони во градот бидат непречено снабдени со вода.