На Спомен Костурница свечено одбележан Денот на независноста


Република Македонија денеска го одбележува Денот на независноста. Празникот беше одбележан со вечена програма на Спомен констурницаа. На споменикот беше положено свежо цвеќе од борците од НОБ, претставници од Советот на Општина Куманово, политички партии, невладини здруженија и граѓани.

Пред присутните се обрати  претседателот на Советот, Максим Димитриевски.