Наградените гимназијалци на прием кај Градоначалникот

Наградените гимназијалци на прием кај Градоначалникот


Градоначалникот на Општина Куманово Зоран Дамјановски ги прими учениците од гимназијата „Сами Фрешери„ од Куманово, кои освоиле прво место на натпреварувањето на тема “Знаејќи повеќе за Европската Унија, знаеме повеќе за нас„. На натпреварот што се одржа на Филозовскиот факултет учествувале дванаесет средни училишта од државата, а кумановските гимназијалци се подготвувале два месеци.

Оваа награда значи многу, бидејќи потекнувате од ново училиште, но покажа дека наставниот и образовниот процес во нашиот град дава видни резултати. Тоа е и заложба на локалната самоуправа, и ние постојано зборуваме дека Општината ги следи европските трендови, а учениците со своето знаење први го покажаа тоа – рече Зоран Дамјановски

На приемот кај градоначалникот беше и директорот на гимназијата Хисен