„Порака Наша„ доби подршка од Општина Куманово


Денеска дневниот центар за лица со интелектуална попреченост  „Порака наша“ ја посети градоначалникот Зоран Дамјановски заедно со општинската администрација. Целтта на посетата е продолжување на сораотката на локаланта сапоуправа и овој дневен центар, со што истиот ќе добие 1,2 милиони денари финансиска помош од Општина, додека 300.000 денари ќе бидат наменети за реализација на другите проекти на здружението.