Посета на делегација од Истамбул на Општина Куманово

Посета на делегација од Истамбул на Општина Куманово


 

Денеска во официјална посета на општина Куманово претстојување делегација од Истамбул, Турција. Градоначалникот  Зоран Дамјановски остварни средба  со Ѓоксел Гумусдаг, заменик претседател на советот на Истамбул. Средбата беше со цел запознавање на двете општини, размена на искуства и продлабочување на понатамошна соработка. По состанокот во општината, двете делегации се упатија кон разгледување на градот- плоштадот, кејот и инфраструктурните објекти.