Посета на Кинески амбасадор на Општина Куманово


Новоназначениот Кинескиот Амбасадор Зеншун Вен ја посети Општина Куманово.  Во прва официјална посета на Општина беше примен од Градоначалникот Зоран Дамјановски, кои истакна дека посетата на амбасадорот доаѓа како резултат на добрата повеќегодишна соработка на локалната самоуправа со Амбасадата на Република Кина.

Изјава Градоначалник Зоран Дамјановски