Посета на Луиза Винтон на Општина Куманово


Денеска во посета на Општина Куманово беше координатор на ООН и висок претставник на УНДП во Македонија, Луиза Винтон. Целта на посетата е ситуацијата во која се наоѓа градот. Високиот претставник на УНДП беше примена од Градоначалникот Зоран Дамјановски, со кој разговараа за заложбите на УНДП за реализација на проекти во погодените улици во населабата Тоде Мендол, со акцент за помагање на децата и лицата со посебни потреби. Во посета на Општина Куманово беше и амбасадорот на Република Србија во Македонија.

Изјава на Градоначалникот Зоран Дамјановски:


Изјава на на координаторот на ООН и претставник на УНДП, Луиза Винтон: