Програма за одбележување на 11 Октомври

Програма за одбележување на 11 Октомври


04 Октомври – 2013 година

8 МЕЃУНАРОДНА ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЧКА ФОТОГРАФИЈА ФОТО САЛОТ `КУМАНОВО 2013`
Фото кино клуб “Козјак 50” – Куманово
Галерија – Куманово 20:00 часот

 

05 Октомври -2013 година

СРЕДБА НА ГЕНЕРАЦИИ
ОО СБМ – Куманово
Меморијален центар Пелинце 11:00 часот

 

10 Октомври – 2013 година

КОНЦЕРТ НА КУД “ПАНЧЕ ПЕШЕВ” КУМАНОВО
КУД “Панче Пешев” Куманово и МКЦ “Козјак”
МКЦ “Козјак” 19:00 часот

11 Октомври 2013 година

ПОЛАГАЊЕ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН КОСТУРНИЦА СО ПРИГОДНА ПРОГРАМА
Локална Самоуправа
Спомен Костурница – Куманово 11:00 часот

 

11 Октомври 2013 година

ВЕЛОСИПЕДСКА ТРКА “ТРОФЕЈ 11ти ОКТОМВРИ 2013”
ВК “ВЕЛО-М” и ОССК – Куманово
Градски кеј – Куманово 12:00 часот

 

11 Октомври 2013 година

ТУРНИР ВО ПИНГ-ПОНГ “КУМАНОВО 2013„ – ПИОНЕРИ И ПИОНЕРКИ
Општински сојуз на спортови – Куманово
ОСУ Гимназија “Гоце Делчев” – Куманово

 

12 Октомври 2013 година

АТЛЕТСКИ МИТИНГ “КУМАНОВО 2013” МЛАДИНЦИ
Општински Сојуз на спортови – КУМАНОВО
ОСТУ “Наце Буѓони„ – Куманово

 

14-18 Октомври 2013 година

ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ
МКЦ “Козјак„ и Германска амбасада
МКЦ “Козјак„ – Куманово