Програма за одбележување на “11 –ти Октомври “ Ден на востанието на македонскиот народ"

Програма за одбележување на “11 –ти Октомври “ Ден на востанието на македонскиот народ"


7 Меѓународна изложба на уметничка фотографија Фото Салон „Куманово 2012“
Фото кино клуб „Козјак 50“ – Куманово

Галерија – Куманово
20, 00 часот

Државно првенство во кик бокс „Куманово 2012“ (во сите категории)
Кик бокс клуб „Куманово“ и ОССК
Кик бокс федерација на македонија
Спортска сала – Куманово
12, 00 часот

Свечена седница на ОО СБМ-Куманово
ОО СБМ –Куманово
Сала Совет на Општина
10, 00 часот

Свечено поштање во употреба ЕКО КАНАЛ во ЈОУДГ “Ангел Шајче”-клон Буба мара

ЈОУДГ “Ангел Шајче”-
ЈОУДГ “Ангел Шајче”-клон Буба мара
11,00 часот

Свечено поштање во употреба на спортска сала во ОУ “Христијан Карпош”
Локална самоуправа и ОУ “Христијан Карпош”
ОУ “Христијан Карпош”
12,00 часот

Полагање цвеќе на Спомен костурница

Локална самоуправа
Спомен Костурница – Куманово
11,00 часот

Велосипедска трка „Трофеј 11ти Октомври 2012“
ВК „Вело – М“ и ОССК – Куманово
Градски кеј – Куманово
12,00 часот