Промоција на локална младинска стратегија


DSC_1380

Локалниот младински совет денеска во просториите на Уметничката Галерија ја промовираше младинската стратегија 2014-2019 година, на која интензивно се работеше во изминатиот период.Пред присутните,  Секретарот на Општината, советниците и голем број млади, се обрати Градоначалникот Зоран Дамјановски, кои во својот говор истакна дека ја  подржува оваа стратегија. Подршка на настанот даде  и  канцеларијата на УНДП и мисија на ОБСЕ во Скопје. Претходно во просториите на Општината , гардоначалникот Дамјановски имаше средба со Амбасадорот на ОБСЕ во Република Македонија Ралф Бред.