Прославен 11 Октомври – ДЕН НА ВОСТАНИЕТО

Прославен 11 Октомври – ДЕН НА ВОСТАНИЕТО


На Спомен Костурница беше прославен 11 Октомври, ден на востанието. Свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци од Народно Ослободителна Борба положи гардоначалникот Зоран Дамјановски и општинската администрација. На свеченоста присуствуваа и борците, пратеници, министерот за образование, советници, претставници од кабинетот на претседателот, училишта, претставници од јавни претпријатија, политички партии и граѓани.