Рома труба фест 2015


Вечерва на Градскиот плоштад со почеток во 19.00 часот ќе се одржи десетиот фестивал на народни ромски игри и песни Рома Труба Фест. На фестивалот ќе настапат домашни оркестри и пеачи како и гости од Србија. Инаку фестивалот е подржан на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово.