Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

[lsvr_pressville_icon id="fone" icon="icon-phone"]Телефон: (+389) 31 475 800  [lsvr_pressville_icon id="fone1" icon="icon-envelope"] Е-пошта: Info@kumanovo.gov.mk
Биографија

Десанка Стошевска е родена на 20 јуни 1958 година.

Во Куманово завршува основнo и средно образование. Дипломира на Универзитетот „Кирил и Методиј“ Скопје – Правен факултет во 1983 година. Истата година ја започнува и својата професионална кариера во  Гимназија „Гоце Делчев“.

Во јануари 1985 година се вработува во Општина Куманово и извршува правни работи  за потребите на Извршниот  Совет на Општина Куманово, а подоцна за Собранието на Општина Куманово.

Од март 1999 година е назначена за  Секретар на Советот, а од 2005 година е раководител на Одделение за поддршка за Совет. На 02.11.2017 година доаѓа на функцијата Секретар на Општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт