СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА


По повод седумдесет години од излегување на јадрото на кумановскиот партизански одред, утре со почеток во 12 часот ќе се одржи свечена академија. Организатор на манифестацијата е Сојуз на борци на народно ослободителна и антифашистичка војна на Македонија 1941-1945 година и граѓаните подржувачи Општински одбор – Куманово.Академијата ќе ја отвори секретарот на Општина Куманово Валентина Алексовска.