Свечена седница по повод 11-ти октомври

Свечена седница по повод 11-ти октомври


По повод 70 години од Денот на востанието на македонскиот народ на 11 октомври 1941 година, од страна на Општинскиот одбор на Сојузот на борците од народноослободителната и антифашистичка војна (1941-1945) беше организирана свечена седница со пригодни излагања на повеќе говорници, меѓу кои и градоначалникот Дамјановски, а беа поделени и признанија и благодарници … Настанот се одржа во Младински Културен Центар-Поранешно кино Козјак, денес во 12 часот.