Трибина по повод Ден на Европа


Секторот за Меѓународна соработка и Евроитеграции од општина Куманово, организираше панел дискусија по повод 9 Мај – Ден на Европа, со наслов: „Иновациите и инвестициите на Североисточен регион на Република Македонија: Алтернативните облици на економија и претприемништво„интеграција на Република Македонија во Европска унија, низ економска и безбедносна перспектива”. Дискусијата ја отвори Градоначалникот Зоран Дамјановски, а свое обраќање до присутните имаа Проф. д-р Стево Пендаровски, Проф. д-р Милева Ѓуровска како претсетадел на Европското движење Македонија, Проф. д-р Димитар Мирчев.