Црногорска вечер

Црногорска вечер


Пред настапот на Третата тамбурашка вечер, тамбурашите од  Црна Гора организираа заедничка дружба со Градоначалникот Зоран Дамјановски. Тамбурашите ја претставија црногорската тамбура како и традиционалните јадења од нивната земја. Како добар домаќин градоначалникот Зоран Дамјановски им се заблагодари за учеството и им посака уште поуспешна тамбурашка кариера.Соработката меѓу двете општинаи ќе  продолжи и понатаму.