Учениците од ОУ.„Крсте Мисирков„ на спортски натпревар во Чешка

Учениците од ОУ.„Крсте Мисирков„ на спортски натпревар во Чешка


Градоначалникот Зоран Дамјановски ги прими учениците од ОУ.„Крсте Мисирков„ кои ќе учествуваат на светското првенство во училишни спортови во Карло Вивари – Чешка. Оваа училиште е прво во Македонија кое ќе учествува на едно вакво светско првенство и ќе го претставува Куманово. Гардоначалникот на младите спортисти им посака среќа и успех и истакна дека локалната самоуправа секогаш дава подршка на спортистите кои го претставуваат нашиот град, надвор од државата.