Утре ќе се прска против комарци


Се известуваат сите граѓани дека на ден 03.06.2015 година (среда) во градско подрачје на Општина Куманово во раните утрински часови ќе се изврши авионско прскање против комарци прво, од предвидените три за оваа година.

Пчеларите да си превземат соодветни мерки за заштита на пчелите.

Во случај да не се изврши авионско прскање поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден.