ВЕЛОСИПЕДСКА ТРКА ПО ПОВОД 11-ОКТОМВРИ

ВЕЛОСИПЕДСКА ТРКА ПО ПОВОД 11-ОКТОМВРИ


По повод Денот на Востанието на Македонскиот народ се одржа традиционалната велосипедска трка.Стартот беше на градскиот кеј, а учествуваа 10- тина велосипедски клубови од државата, како и од Бугарија и Србија. Трката ја отвори градоначалникот Зоран Дамјановски кои им поска успех на сите учесници во натпреварот. Организатор е велосипедскиот клуб Вело-М и Општинскиот сојуз на спортови. Со оваа завршија активностите организирани по повод празникот 11- Октомври.