Започна чистење на речното корито на Куманово


Од вчера се чисти реката Кумановка. Екипите на ЈП „Водовод„ и Шумско стопанство ги сечат дрвјата на речното корито. Оваа акција следи по поплавите што беа измината недела, се со една цел да не дојде до повторно поплавување на куќите во тој дел од градот.

Изјава градоначалник на општина Куманово – Зоран Дамјановски