Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Активности на градинката „Ангел Шајче“ за првиот ден на есента

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска присуствуваше на одбележување на првиот ден на есента – 22 септември во Пелинце. Настанот имаше за цел да им овозможи на најмалите од градинката „Ангел Шајче“ преку игра и културно – уметничка програма да го одбележат доаѓањето на есента и да го поминат денот во природа.
Настанот е во организација на Здружението на граѓани “Стартерпроект” во соработка со Општина Куманово и фондација за Култура и спорт, во престрет на 2019 година кога се одбележуваат 500 години од постоење на Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст