Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Активности на Еразмус + проектот “Повеќе училиштата во природа” во Куманово

Секретарот на Општина Куманово и претседателката на Совет на Општината денеска се сретнаа со професори и ученици од Италија, Турција, Србија и Хрватска, чии домаќини се СОУ Гимназија“Гоце Делчев”-Куманово. Целта на нивната посета на Куманово се активности на Еразмус + проектот “Повеќе училиштата во природа”, чиј координатор е Италија. Во нашата држава спроведуваат проектни активности на тема “Надвор е забавно”, разменувајќи искуства преку работилници, презентации, квизови и меѓусебно другарување, како и запознавање на културните вредности и различности на споменатите држави.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст