Градоначалникот Дамјановски во посета на Сингелиќ


Градоначалникот Зоран Дамјановски денеска беше во посета на поплавените жители во населба „Сингелиќ“. Општина Куманово донираше механизација: Еден скип, багер, два камиона, усисна пумпа за фекалии и вода, нисковлекачка приколка и возило за превоз на работници. Утре Градоначалникот најави дека во поплавените подрачја ќе донира средства за дезинфекција.Исто така Оствари средба со Градоначалникот Коце Трајановски со кој извршија консултации во кој дел треба да се интервенира.

DSC_0452

DSC_0453

DSC_0459

DSC_0464

DSC_0465

DSC_0461

DSC_0474

DSC_0477