Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот се сретна со средношколците кои се стекнаа со MOS сертификати

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначникот Максим Димитриевски денеска оствари средба со учениците од средните училишта ,,Наце Буѓони’’ и ,,Перо Наков’’ кои се стекнаа со MOS (Microsoft Office Specialist) сертификати на овогодинешниот национален MOS натревар кој се одржа во Скопје.На средбата присусвуваа директор на ОСТУ,, Наце Буѓони’’ и нивниот ментор професорот Марјан Спасиќ.
Овие сертификати се доделуваат на ученици кои имаат истакнати знаења во областа на информатика, а истите се меѓународно признаени од страна на Европската комисија за стандардизација. Истиот е во организација на Certiadria, со поддршка од Министерството за информатичко општество и администрација и локалните самоуправи.
Општина Куманово финансиски го поддржа овој проект и уплати средства за 50 тестови за средношколци, а Градоначалникот на денешната средба истакна дека е задоволен од резултатите и најави соработка и за годините што следат.
Најуспешни на натпреварот беа: Марко Гиевски IV-6 ОСТУ ,,Наце Буѓони”, Ангела Николовска I-4 СОУ ,,Перо Наков’’, Моника Спасиќ II-9 ОСТУ ,,Наце Буѓони”, Давид Трајковски II-7 ОСТУ ,,Наце Буѓони”, Кристијан Масевски II-7 ОСТУ ,,Наце Буѓони”, Никола Лачковски II-7 ОСТУ ,,Наце Буѓони”, Стефан Костов II-7 ОСТУ ,,Наце Буѓони” и Леонид Механджијски II-7 ОСТУ ,,Наце Буѓони’’.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст