Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Донација од шеснаесет лап топ компјутери за општина Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Општина Куманово денеска доби донација од шеснаесет лап топ компјутери од Асоцијацијата за демократски развој на Ромите “Сонце”-Тетово. Донацијата, која ќе биде наменета за поддршка на учениците од основните училишта од социјално ранливи семејства, ја прими Градоначалникот на општината Димитриевски. Истата е обезбедена во рамките на проектот “Зајакнување на локалните капацитети за спроведување на Агенда 2030 и принципот- Никој да не биде изоставен-”, во партнерство со Здружение на општини Заедница на единиците на локалната самоуправа на Република Северна Македонија-ЗЕЛС. Проектот е имплементиран од НАЛАС-Мрежа на асоцијации на локални власти од ЈИЕ и ЗЕЛС, во соработка со GIZ, а во име на германското федерално Министерство за економска соработка и развој.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст