Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Еразмус + проект ,,Чувари на водите” – GLOW

ООУ ,,Кочо Рацин Куманово е домаќин навкупно 25 ученици на возраст од 11 до 14 годинии 10 наставници од Португалија, Шпанија, Турција и Италија во рамките на Еразмус +проектот ,,Чувари на водите” – GLOW. Проектните активности во Охрид, Бислимскатаклисура и покрај реката Пчињас.Пелинце имаат за цел учениците да научат повеќе забиодиверзитетот и различните видови флора и фауна преку собирање на примероци, фотографирање и идентификување на истите.Учениците ќе работат во тимови, изготвувајќи презентации со користење на собранитепримероци флора. Во просториите на Општина Куманово претставниците од наведените земји ги пречекаа секретарот на Општината и претседателката на Советот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст