Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ Од одржан седумнаесетти состанок на Општински штаб за заштита и спасување, на ден 01.04.2020 година (среда)

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на
Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со превземање на
активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). На
состанокот беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки:
– Бараме од Влада на Република Северна Македонија да прогласи
кризна состојба во Општина Кумановои да воведе посебен
контролен режим на сите влезови и излези во градот со контролни
пунктови, со цел да се примени Акцискиот план на Центарот за
управување со кризи и спречување на несакано ширење на
епидемија вон и кон градот;
– Согласно член 19 став 1 подстав 2 од Закон за домување („Службен
Весник на Република Македонија“ бр.99/09, 57/10, 36/11, 54/11,
13/12, 55/13, 163/13, 42/14, 199/14, 146/15, 31/16 и 64/18), каде е
наведено дека управителот има право и обврска да се грижи за
редовно одржување и функционирање на заедничките делови, од
Општински штаб за заштита и спасување бараме во целост да се
испочитуваат законските регулативи, особено вршење на
дезинфекција, од страна на управителите на станбените згради на
територија на општината.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст