Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Комисии на Совет на Општина Куманово


1. Комисија за мандатни прашања, избори и именувања

Претседател:
Томица Илиќ
Членови:
Благојче Јаќимовиќ
Александра Андоновска
Фатмир Идризи
Драган Петковски

2. Комисија за финансирање и Буџет

Претседател:
Владимир Павловски
Членови:
Ивица Костовски
Сашо Милковски
Адељина Адеми
Драган Петковски

3. Комисија за локален економски развој

Претседател:
Зоран Петрушевски
Членови:
Слаѓана Ѓорѓиевска
Хана Џељадини
Сашо Милковски
Осама Муадини

4. Комисија за урбанизам

Претседател:
Фериз Дервиши
Членови:
Миле Андоновски
Хана Џељадини
Сашо Милковски
Осама Муадини

5. Комисија за комунални дејности

Претседател:
Благојче Јаќимовиќ
Членови:
Адељина Адеми
Томица Илиќ
Анета Шандева – Доневска
Зоран Петрушевски

6. Комисија за заштита на животната средина и природата

 Претседател:
 Ненад Ѓорѓевиќ
 Членови:
Невена Величковска
Александра Тасиќ
Ивица Костовски
Хана Џељадини

7. Комисија за образование, култура и спорт

Претседател:
Фатмир Идризи
Членови:
Соња Тодоровска
Самет Салиевски
Милена Строимановска
   Саша Николиќ

8. Комисија за социјална, детска и здравствена заштита

Претседател:
Александра Андоновска
Членови:
Сашо Стошевски
Марија Цакиќ
Самет Салиевски
Ивана Николиќ

9. Комисија за статут и прописи

Претседател:
Мирослав Тричковиќ
Членови:
Миле Андоновски
Милена Строимановска
Наиле Османи
Осама Муадини

10. Комисија за месна самоуправа

Претседател:
Саша Арсиќ
Членови:
Саша Николиќ
Невена Величковска
Фљурим Имери
Ненад Ѓорѓевиќ

11. Комисија за одбележување на празници и манифестации и доделување на награди и признанија

Претседател:
Сашо Милковски
Членови:
Милена Строимановска
Фатмир Идризи
Самет Салиевски
Слаѓана Ѓорѓиевска

12. Комисија за еднакви можности помеѓу мажите и жените

Претседател:
Ана Ангеловска
Членови:
Александра Тасиќ
Соња Тодоровска
Ивана Николиќ
Наиље Османи

13. Комисија за безбедност, безбедност во сообраќајот и противпожарна заштита

Претседател:
Миле Андоновски
Членови:
Борислав Додевски
Сашо Стошевски
Саша Арсиќ
Фљурим Имери

14. Комисија за односи меѓу заедници

Претседател:
Тања Крстевска
Членови:
Маја Петровска
Бајрам Сулејмани
Минир Адеми
Стојадин Јовановиќ
Небојша Томовиќ
Халид Демировски
Милан Демировски
Микерем Алиевски
Бојан Костовски
Давид Цаневски

За повеќе активности на комисијата можете да погледнете ТУКА.

Врати се на врвот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Големина на фонт
Боја на контраст