Маскенбал „Батко Ѓорѓија„


Општина Куманово оваа година продолжува со традиционалниот маскенбал “Батко Ѓорѓија 2016“. Во сабота, 14 мај од 11 часот на градскиот плоштад ќе продефилираат над 2000 ученици и 40 маски, кои ќе се натпреваруваат за една од десетте награди