Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Проект “Училишно on line радио” во рамки на Програмата “Еразмус +”

Согласно реализацијата на проекти во рамките на Програмата Еразмус +, СОУ Гимназија Гоце Делчев-Куманово спроведува активности напроектот Училишно on line радио заедно со Полска, како координатор на проектот, Турција, Португалија и Италија. Работејќи на идејата за креирање на интернационално он лајн радио “Radioactive 5, се одржуваат повеќе работилнициза снимање на поткасти, аудио записи, заштита наавторски права и copyright. Гимназијата работи на тема, која е поврзана со проблемите на младите (Youth problems). На денешниот настан присуствуваа наставници и ученици од наведените држави, пред кои се обрати претседателката на Совет на Општина Куманово Ѓорѓиевска.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст