Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работна средба на Комисијата за односи меѓу заедниците

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска се одржа тркалезна маса на тема “Надминување на паралелниот мултикултурализам и создавање на интеркултурна општина во насока на промоција на општествените вредности и важности од соживот”. Истата е во организација на Комисијата за односи меѓу заедниците на Советот на Општина Куманово.

На средбата беше претставена првата активност од повеќето предвидени во Програмата на КОМЗ за 2020 година.

Свои обраќања имаа Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски и претседателот на Совет на општината, Атина Мургашанска.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст