Рома Труба Фест по 11ти пат во Куманово


Под покровителство на Градоначалникот Зоран Дамјановски и Советот на Општина Куманово на 5 септември (понеделник) со почеток во 19:00 часот, на градскиот плоштад ќе се одржи 11-от по ред јубилеен фестивал на дувачки оркестри “Рома Труба Фест“. На фестивалот ќе настапат домашни оркестри и пеачи како и гости од Србија.

DSC_0484

DSC_0492