Свечено отворање на двата градски базена


На 1-ви Август свечено беа пуштени во употреба, отворениот и затворениот градски базен. На свеченоста присуствуваа Градоначалникот Зоран Дамјановски, кој ја пресече црвената лента како и преставници на политички партии и почесен граѓанин на Куманово, Луиза Винтон. Пред многубројните граѓани се обрати Градоначалникот, а потоа свој настап имаа музичките ѕвезди од Куманово. Прославата беше проследена со спектакуларен огномет.

DSC_0015

DSC_0021

DSC_0026

DSC_0028

DSC_0034

DSC_0036

DSC_0043

DSC_0045

DSC_0049

DSC_0051

DSC_0074

DSC_0091

DSC_0105

DSC_0116

DSC_0123

DSC_0126

DSC_0127

DSC_0144

DSC_0145

DSC_0162

DSC_0165

DSC_0170

DSC_0185

DSC_0194

DSC_0209

DSC_0219

DSC_0230

DSC_0237

DSC_0243

DSC_0258

DSC_0270

DSC_0273

DSC_0302

DSC_0305

DSC_0317