Седница на Советот за развој на Североисточен плански регион


Денеска се оддржа 20-та седница на Советот за развој на Североисточниот плански регион (СИПР). Покрај Градоначалникот Дамјановски и градоначалниците од регионот, на седницатаа присуствуваше и заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлески.
На седницата се разговараше за инструментите за рамномерен регионален развој, како и досегашните искуства од оваа тема.