Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се одбележа 8 Април- Меѓународен ден на Ромите

Денеска претставниците на Мрежата за системски и трајни решенија за ромската заедница во РСМ, составена од 12 ромски невладини организации и здруженија и Центарот за ромска заедница Дром-Куманово го одбележаа 8 Април Меѓународен денна Ромите, посветен на историјата и културата на Ромите. На настанот беше прикажан документарен филм за историјата на Ромите, се дискутираше на тема Ромите вчера, денес и утре, а свое обраќање имаше претседателката на Совет на Општина Куманово. Општина Куманово ќе продолжи во насока на унапредување на  регулативата зазаштита од дискриминација на припадниците на ромската етничка заедница, кои имаат реалнипотреби во областа на образованието, домувањето, вработувањето и здравството.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст