Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се уредува спомен Костурница

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

По подолго време, денеска започнаа да се асфалтираат патеките на Спомен Костурница во Куманово. Се врши целосна реконструкција на патна инфраструктура околу самиот локалитет. Од страна на ЈП „Чистота и Зеленило„ ќе се изврши партнерно уредување и поставување на урбана опрема, а од „ЈП Куманово Паркинг„ ќе се постави ново улично осветлување, односно нови канделабри. Според Градоначалникот, се очекува целосната реконструкција на овој локалитет да биде завршена за еден месец.

https://www.youtube.com/watch?v=cDTOhiNd2zw&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=gHga4F0Ey-I&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=-4-kL81baYw&feature=youtu.be

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст