Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба со претставници на ЦИД

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски денеска се сретна со претставници од Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД) од Куманово.

Целта на средбата беше проектот “Промовирање на младински активизам во мултиетнички заедници”, во чии рамки е формирана младинска група “Младински повик”, како поттик за млади ментори и ширење на демократски вредности меѓу врсниците.

Во разговорот Градоначалникот ги потенцираше активностите и мерките кои ги превзема општината за секојдневно функционирање на лицата со попреченост.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст