Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба со претставници на чевларската индустрија  

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во организација на Општина Куманово,  Локален економско-социјален совет и Одделение за локален економски развој, се одржа состанок со претставници на чевларските компании од нашиот град.  Целтта на средбата беше разгледување на актуелната состојба во чевларската индустрија во Куманово и изнаоѓање на можни и реални насоки и решенија.

На средбата присуствуваше Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски, кој ја поздрави иницијативата за одржување на ваков состанок, како и предлогот за формирање на Комисија, составена од претставници од чевларска индустрија, која ќе биде дел од ЛЕСС.

Марија Димитријевска, раководител на Центарот за вработување-Куманово го презентираше оперативниот план со активна програма, мерки за вработување и услуги на пазар на труд за 2020 година.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст