Честитка од Градоначалникот Зоран Дамјановски по повод Рамазан Бајрам


На сите граѓани од исламска вероисповест им го честитам големиот празник Рамазан Бајрам со желба за добро здравје, среќа, мир, благосостојба и успех во животот. Посакувам празникот да го зацврсти заемното почитување, соживот и пријателство меѓу сите луѓе и заедници во нашето мултиетничко Куманово. Заедно да ги подигнеме универзалните човекови вредности на повисоко ниво и да се обединиме во едно општество кое е симбол на толеранција и заеднички вредности.