Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Честитка од градоначалникот Максим Димитриевски

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

На сите граѓани на Куманово, им го честитам големиот државен празник Илинден. Денеска ги славиме  двата историски Илиндена – 115 години од почетокот на Илинденското востание и 74 години од Првото заседание на АСНОМ. Длабоко се поклонуваме пред ликот и делото на славните илинденци, револуционери и сите оние јунаци кои се бореа и изборија за денешна независна и слободна Република Македонија. Сеќавајќи се на сите нивните дела, наша обврска е да ја продолжиме нивната борба и да придонесеме Македонија да биде поуспешна, просперитетна и европска држава.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст