Куманово го прослави Денот на народното востание

Куманово го прослави Денот на народното востание


Локалната и централната власт со свеченост го прославија 11 Октомври, денот на народното востание на македонскиот народ. На прославата присуствуваа делегација од кабинетот на Претседателот,Владата, Собранието , Локалната самоуправа, Советот на Општината, Сојузот на борци, јавните установи и институции,полицијата, А