Амбасадор на Словенија во посета на Општина Куманово


Денеска во посета на Општина Куманово беше амсадорот на Словенија Бранко Раковец. Со градоначалникот Зоран Дамјановски разговараа за заеднички проекти во повќе области. Стана збор за соработка во областа на економијата, едукативниот процес,  за  подршка на дневни центри на лица со посебни потреби,како и  соработка помеѓу македонските и претпријатија во Словенија.