Биографија


DSC_7491

Господинот Зоран Дамјановски е роден на 5 јуни 1956 година во Куманово. Основно образование и гимназија завршува во родниот град, а Медицински Факултет во Скопје  во 1981 година. Своето образование го продолжува во Загреб и Љубљана каде во 1987 година  магистрира гинекологија. Подоцна во 1991 година специјализира гинекологија и акушерство во Скопје. По завршувањето на студиите  работи како доктор-гиниколог во Градската болница во Куманово.

Дамјановски е семеен човек, сопруг  и  татко на три деца.

Градоначалник на Општина Куманово станува на локалните избори во Април 2005 година како кандидат на коалицијата „За Македонија заедно“. На локалните избори во 2013 година Дамјановски по трет пат ја добива довербата од граѓаните и оваа функција ја извршува и денеска.