Градоначалникот Зоран Дамјановски во посета на Марибор


По повод денот на градот, Општинска администрација предводена од Градоначалникот Зоран Дамјановски, престојуваше во Марибор, Словенија. Градончалникот  присуствуваше на протоколарниот  дел по повод ден на градот. На свеченоста оствари средба и со претседателот на Словенија Борут Пахор.Инаку Општина Куманово и Општина Марибор се збратимени градови.