Легализација на домувањето за Роми


romi2

Здужението за хумано домување Хабитат Македонија и Локалната самоуправа Куманово, во рамки на проектот Легализација на домувањето за Роми, по петти пат  организираа потпишување на договори за програмски заем за покривање на трошоците за изработка на елеборат, надоместок за легализација и административни такси.

romi1