Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Максим Димитриевски во посета на манастирот „Света Богородица„ во село Матејче.

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

По повод празникот ,,Рождество на Пресвета Богородица“ Градоначалникот Максим Димитриевски денеска го посети манастирот Света Богородица во село Матејче. Заедно со директорот на Управата за заштита на културното наследство, Елеонора Петрова – Митевска, присуствуваше на богослужбата по повод празникот .Разговараа за иницијативата за прогласување на оваа црквата за културно наследство во опасност.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст