Ново игралиште во село Табановце

Ново игралиште во село Табановце


На свечен начин денеска беше пуштено игралиштето во село Табановце.Овој објект е опремен со сите спортски реквизити,кошеви,стативи за мал фудбал и за мали спортови. На овој начин ќе се задоволат потребите за граѓаните за рекреативен, пред се за училишен спорт и часови по физичко образование.Според градоначалникот Зоран Дамјановски во иднина во оваа село ќе биде направена и спортска сала.