Пепи Манасков е новиот тренер на ракометниот клуб Куманово

Пепи Манасков е новиот тренер на ракометниот клуб Куманово


Пепи Манасков потпиша едногодишен договор со ракометниот клуб Куманово. За него оваа е нов предизвик, како и желба за излегување на тимот на европска сцена. Според претседателот на рукометниот клуб Мартин Костовски спортот во Куманово се враќа на голема врата, а тоа го покажува и ангажирањето на врни спортисти во нашите клубови. Најдобриот македонски ракометар Манасков има кратка тренерска кариера од две години.